دانشآموز گرامی
با سلام و آرزوی سلامتی و احوال خوش
امسال محور جدیدی به محورهای جشنوارهٔ ابنسینا اضافه شده تا هم شرکتکنندگان مهارتهای جدیدی یاد بگیرند و هم تجربههای جدیدی به دست بیاورند. در این بخش دانشآموزان به سراغ حوزههایی از علوم میروند که به آنها علاقه دارند و به نظرشان در زندگی امروز اهمیت دارد و میتواند مسائل و مشکلات آموزشی، اجتماعی، اخلاقی، فکری و ... را حل کند. سپس سعی میکنند با بیانی شیوا این موضوعات علمی را بین همسن و سالان خود ترویج کنند. همچنین دانشآموزان اگر ایدهای تازه در ذهن دارند که به نظرشان از آن استقبال خواهد شد، این ایدهها را میتوانند در سخنرانی خود شرح بدهند. در این محور به دنبال پژوهشهای جدید نیستیم، بلکه به دنبال ترویج علوم و نگرشی تازه به حوزههای مختلف علم هستیم.
الف) مقطع تحصیلی شرکتکنندگان:
۱- همهٔ دانشآموزان در مقاطع مختلف میتوانند در این محور شرکت کنند اما آثار هر مقطع تحصیلی (ابتدایی، متوسطهٔ اول و متوسطهٔ دوم) با هم سنجیده خواهند شد، یعنی آثار در سه مقطع ابتدایی، متوسطهٔ اول و متوسطهٔ دوم به صورت جداگانه داوری خواهند شد.
۲- زمان ارائه و سخنرانی دانشآموزان باتوجهبه مقطع تحصیلی آنها متفاوت است و در ادامه توضیح داده خواهد شد.
ب) روش و زمان برگزاری:
۱- باتوجهبه همهگیری کرونا ششمین دورهٔ جشنوارهٔ ابنسینا در مردادماه ۱۴۰۰ به صورت مجازی (آفلاین و آنلاین) انجام خواهد شد. این محور جشنواره هم مجازی خواهد بود.
۲- شرکت در این بخش فقط به صورت فردی مجاز خواهد بود.
۳- بهمرور آموزشهای لازم از طریق وبگاه جشنوارهٔ ابنسینا در اختیار شرکتکنندگان قرار خواهد گرفت. هدف از این آموزشها افزایش کیفیت سخنرانیها خواهد بود.
ج) قوانین و شیوهٔ سخنرانی
۱- زمان سخنرانیهای دانشآموزان ابتدایی ۶ تا ۸ دقیقه، دانشآموزان متوسطهٔ اول ۷ تا ۹ و دانشآموزان متوسطهٔ دوم ۸ تا ۱۰ دقیقه خواهد بود. لازم است شرکتکنندگان زمانبندی را رعایت کنند.
۲- محتوای سخنرانی بایست حاصل گردآوری خود فرد ارائهدهنده باشد. بر خلاف سمینارهای علمی، محتوای ارائه در این سخنرانیها میتواند فقط حاصل گردآوری مطالب (و نه پژوهش علمی و اصیل) باشد.
۳- در این سخنرانیها یا بایست ایدهای تازه برای رفع مشکلات و مسائل آموزشی، مدرسهای، اجتماعی، فکری و ... مطرح شود یا نگرشی تازه به مسائل پیرامونی ما مطرح شود یا کاربردهای علوم مختلف را در حل مسائل دنیای امروز نشان دهد.
۴- در محور سمینارهای علمی کیفیت پژوهش بیشترین سهم را در داوری داشت، اما در این محور یعنی محور سخنرانیهای ترویجی بیشتر از محتوای سخنرانی، کیفیت خود سخنرانی در داوری اهمیت دارد: روان و گویا صحبت کردن، تسلط بر محتوای سخنرانی، نظم منطقی داشتن در سخنرانی، کشش و جذابیت سخنرانی، زبان بدن و دیگر فنون سخنوری.
۵- در ابتدای سخنرانی بهتر است مقدمه و اهمیت موضوع گفته شود.
۶- استفاده کردن از پاورپوینت، اینفوگرافی، جدول و نمودار آزاد است. این جلوههای بصری در صورتی که بر کیفیت سخنرانی بیفزایند در داوری تأثیرگذار خواهند بود و امتیاز خواهند داشت. در پاورپوینت بهتر است کمتر از متن و بیشتر از تصویر استفاده شود. همچنین باید توجه کرد که مجموع صفحات پاورپوینت بیشتر از ۶ صفحه نشود (یا اگر در کنار پاورپوینت از فایلهای تصویری دیگر نیز استفاده شده، مجموع آنها بیشتر از ۶ صفحه و فایل تصویری نشود).
۷- در سخنرانیها شئون اخلاقی و عرفی باید رعایت شود.
۸- در پایان سخنرانی دانشآموزان، داوران بین سه تا چهار دقیقه از آنان سؤالاتی دربارهٔ سخنرانی خواهند پرسید.
د) دانشآموز چه چیزی را باید ارسال کند؟
۱- دانشآموزان باید یک فایل متنی در سامانه بارگذاری کنند. این فایل چکیدهٔ سخنرانی دانشآموز است و برای دانشآموزان ابتدایی بایست بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ کلمه و برای دانشآموزان متوسطهٔ اول بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ کلمه و برای دانشآموزان متوسطهٔ دوم بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه باشد. در پایان این چکیده منابعی که دانشآموز از آنها استفاده کرده است باید نوشته شوند.
۲- سخنرانیها به دو صورت آفلاین یا آنلاین انجام خواهد شد. در حالت آفلاین، دانشآموزان این امکان را دارند که سخنرانی خود را ضبط کنند و سپس فایل سخنرانی خود را به صورت یک فایل تصویری در سامانه بارگذاری کنند. داوران بعد از دیدن فیلم سخنرانی برای پرسیدن سؤالات با آنان تماس خواهند گرفت.
در حالت آنلاین، داوران جشنواره در موعد مقرر با دانشآموزان تماس میگیرند و دانشآموزان به صورت زنده (از طریق یکی از نرمافزارهای تماس تصویری) سخنرانی خواهند کرد و بعد از اتمام سخنرانی، داوران از آنان سؤالاتی خواهند پرسید.